24 Mart 2013 Pazar

Haftanın Önerileri#3:En Güzel Çizgifilmler

Öğretmen olmamla yakından uzaktan alakası yok: Animasyon filmlere bayılıyorum!!! Elbette burada tanıtacağım filmler hem eğlenceli hem de mesajı olan filmler. 

1.Toy Story (Oyuncak Hikayesi)

"Arkadaşlık" konusunda en güzel filmlerden. Pixar film stüdyosunun büyümesini ve bizi başka animasyonlarla tanıştırmasını sağlayan filmdir diyebilirim. 2. ve 3. sünün çekilmesine rağmen bu ilk filmin çocukların ve çocuk kalanların gönlündeki yeri ayrıdır. 
Konusu kısaca şöyle: Andy bütün zamanlarını değerli oyuncağı kovboy Woody ile geçirmektedir. Woody, Andy'nin gözdesi olmasının cazibesini diğer oyuncak arkadaşlarına (özellikle Rex ve Patates Kafa'ya) hava atarak kullanmaktadır. Ne zaman ki Andy'ye (kendini astronot sanan) Buzz Lightyear alınır, Woody'nin pabucu dama atılır. Artık Woody'nin tek derdi Buzz'dan kurtulmaktır, intikam çığlıklarıyla yaptığı her planı eline yüzüne bulaştırır, ancak karizmasıyla diğer oyuncakların da favorisi olan Buzz'dan ne yaparsa yapsın kurtulamaz. Taşınma zamanı kaybolunca Woody ve Buzz işbirliği yapmak zorunda kalır. 
Filmin müzikleri de sürekli dinlediğim parçalar arasındadır.

2.Wall-E (Vol-İ)


"Aşk" ve "Dünya&Geri Dönüşüm"ü en güzel işleyen film.
Konusu: İnsanlar dünyayı o kadar çok kirletirler ve dünyamız kocaman çöp yığınlarına dönüşür ki, Dünya'yı terkedip başka bir gezegende koloni kurmaya karar verir insanoğlu. Dünyada geride kalan tek varlık çöp yığınlarını istiflemekle programlanmış bir robottur. Dünyada hala hayat olabileceğini düşünen insanlar ajan bir robotu gezegenimizi araştırmakla görevlendirirler. Robotumuz Wall-e, işte ajan robot Eva'ya aşık olur. 
Çocukların aşkın en saf halini bu filmde izleyebileceklerine emin olabilirsiniz. Oldukça az konuşma olması da bana göre filmin artılarından biri.

3.Up (Yukarı Bak)


"Hayal kurma" ve "Hayalinin Peşinden Gitme" konusunun işlendiğini söyleyebileceğim bir film. Çocukluklarından beri "Cennet Şelaleleri"ne gitmeyi hayal eden, büyüyüp evlendiklerinde bile bu hayalinden vazgeçmeyip bunun için para biriktirmeye çalışan bir çiftin hikayesi ile başlıyor film. (Sosyal medyada "en güzel aşk hikayesi" adıyla filmin başını video olarak izlemişsinizdir büyük ihtimalle) Bu hayalini gerçekleştiremeden ölen Ellie'nin ardından Carl tam bir huysuz ihtiyara dönüşüyor. Evinin bizim tabirle kentsel dönüşüme kurban edilmesine "cesedimi çiğnemeden asla" tarzı bir yaklaşım sergileyen Carl, belediyenin yıkım ekiplerinden kaçış olmadığını anlayınca, evin çatısına çıkıyor. Tabi "çocuğumu keserim" demek için değil, bağladığı balonlarla hem evini yıkılmaktan kurtarmak, hem de sevgili Ellie'ciğinin hayallerini gerçekleştirmek adına Cennet Şelaleleri'ne gitmek için. Evin uçtuğu sırada kapıda olan küçük izcimiz de bu zorunlu yolculuğa dahil oluyor, sonrası da olaylar, olaylar. 

4.Finding Nemo (Kayıp Balık Nemo)


Bu filmin konusu da "Aile" ve "Cesaret". Eşini ve bütün yavrularını bir saldırıda kaybeden bir babanın tek yavrusunun üstüne titremesini ve onu uçsuz bucaksız okyanusun bütün kötülüklerinden korumaya çalışmasını konu eden bir hikayesi var. Babasının baskıcı tavırlarına isyan eden; ettikleri bir kavga sonucu başını alıp babasına meydan okumak için gördüğü tekneye kuyruk atan Nemo'nun dalgıç tarafından yakalanması ve babasının biricik oğlunu kurtarmak adına o en korktuğu okyanuslara dalması ile maceramız başlıyor. Bu macerada Nemo'nun babasına eşlik edenler unutkan balığımız Dori, köpek balıkları, kaplumbağalar, deniz anaları ve martılar (Yeap!)

5.Lion King (Aslan Kral)


"Aile bağları" ve "Olgunlaşma" üzerine bir film. Ormanların kralı Aslan varisi olan oğlunun doğumuna çok sevinmiştir. Oğlunu da kendi gibi kral olmak üzere yetiştirecektir. Bu konuda da ona yardım edecek dostları vardır. Ancak bu küçük aslan Simba'nın doğumuna hiç sevinmemiş birisi vardır, amcası. Krallığı ele geçirmek için her türlü kötülüğü yapabilecek bir yapısı vardır. Babası ölünce Simba zamanından daha erken büyümek ve sorumluluklarına sahip çıkmak zorunda kalır. İlgi görünce devam filmleri çekilen filmlerden.
Hepinize iyi seyirler.
Not: Kişisel favorim burada tanıtmadığım Ice Age-Buz Devri'dir.

Bilgi: Görseller beyazperde.com'dan alıntıdır. 

7 yorum:

  1. bir kendimim sanıyordum animasyon manyağı.buz devrini tek geçerim ben.
    bende izleyicim olmaya davet ediyorum seni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buz Devri'nin her karesini saniye saniye ezbere bilirim.
      Buz Devri'ne "çocuk filmi diyenin kalbini çok kötü kırarım.
      Buz Devri'nden Sid evladım olsun yine de severim.
      -Buz Devri facts-
      Bu arada seni sık sık okuyorum ama takip etmiyormuşum :)

      Sil
  2. çekilişime beklerim
    http://nursfashion.blogspot.com/2013/05/cekilis-varrr.html

    YanıtlaSil
  3. Aslan Kral ve Nemo'yu çok severdim. Yukarı Bak'ı izlerken oturup ağlıyorum, bunu çizgifilm diye çekenlere sövüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Dori'nin Maceraları" geliyor Seçilllll :)

      Sil
  4. en guzel anımasyonları seçmişsin :) sevgiler..http://cansuandic.blogspot.com/

    YanıtlaSil