10 Mart 2013 Pazar

Haftanın önerileri#1:Sevdiğim bloglar ve siteler

İnternet büyük ve büyülü bir dünya. İçinde ne ararsanız var. Yeter ki siz ne istediğinizi bilin. Sevdiğim, bayıldığım, ilham aldığım bazı (eğitsel) internet sitelerine ve bloglara da burada yer vermek isterim. 
Not: Alfabetik sıraya göre sıralanmıştır. 
1. abcya.com
http://www.abcya.com/

Bu site İngilizce ses eğitimi için tasarlanmış bir site. Grade K bölümüne girdiğinizde sesle ilgili oyunlar oynayabiliyor, ya da hikayeler dinleyebiliyorsunuz. Bence anasınıfında İngilizce öğretiyor olmasak bile (kaldı ki çocukların tam da bu yaşta 2. dile algıları çok açık oluyor), hikayeler görselleri ve seslendirmeleri başarılı olduğu için sınıfta izlenebilir. (Eğer bilgisayar-internet ve projeksiyon imkanlarınız sınıfta mevcutsa)
2. dltk-kids.com
http://www.dltk-kids.com/
Sanırım yabancı okul öncesi etkinlik sitelerinin en ünlülerinden. Burada konunuza ya da elinizdeki malzemeye göre etkinlik aratabiliyorsunuz. Yalnız etkinlikler arası bağlantılar o kadar başarılı ki, "dur şu etkinliğe bakayım,aa bak bu da varmış" derken aslında ne aradığınızı unutmuş bulabilirsiniz kendinizi.
3. inciminci.com
http://www.inciminci.com/
Bu sitemiz de önde gelen okul öncesi etkinlik sitelerinden. İçeriği gerçekten oldukça yoğun ve tek bir konuya değil bir çok farklı alt başlığa sahip. Okul öncesi öğretmenlerinin gönderdiği paylaşımlara yer veriliyor olması da bir hoşluk. 
4. ixl.com
www.ixl.com


Bu siteyi çocuklarla farklı matematik etkinlikleri yapmak için kullanıyorum. Sene başında Pre-K, daha sonraki dönemlerde Kindergarten sayfalarındaki soruları çocuklara yönelterek hem eğlenceli bir grup aktivitesi yapmış oluyoruz, hem de zaman zaman çocuklara tek tek sorarak matematik becerilerini değerlendirme fırsatı yakalıyorum. 
Not:Üye olunmazsa hergün sınırlı soru hakkı veriliyor.
5. makinglearningfun.com
http://www.makinglearningfun.com/
Bu site de alfabetik sıraya göre konular dizininden seçtiğiniz konuyla ilgili etkinlikler aratabileceğiniz oldukça kullanışlı bir etkinlik portalı.
6. minieco.co.uk
http://www.minieco.co.uk/

Şu pinyatanın güzelliğine bakar mısınız!

Hem sade tasarımıyla, hem de etkinliklerde kullandığı renkler ve bir de üstüne aydınlık/net fotoğraflarıyla beni benden alan bir sanat etkinliği sitesi. Tabi ki bazı etkinlikler daha büyük yaş gruplarına hitap ediyor olsa da yine de zaman zaman siteyi inceliyor ve o harika etkinlik fotoğraflarından gözlerimi alamıyorum. 
7. mrsleeskinderkids.blogspot.com
http://mrsleeskinderkids.blogspot.com/

Sınıfı ve öğrencileriyle ilgili etkinlikler paylaşan bir öğretmenin sitesi. Amerika'nın eğitim sisteminde okul öncesi ve 1. sınıf programı birbiriyle koordinelidir. Ayrıca İngilizce, Türkçe gibi okunduğu şekliyle yazılan bir dil olmadığı için çocukların İngilizce okuma ve yazmayı öğrenmeleri 2 yıla yayılıyor. Kindergarten sınıfında çocuklar adlarını, soyadlarını, basit kelimeleri yazmayı öğreniyorlar. 1. sınıfta da programa devam ediliyor. 

Yaptığı etkinliklere de bayılıyorum ve elimden geldiğince bu tür farklı masabaşı etkinlikler hazırlamaya çalışıyorum çünkü bu tarz etkinlikler sayesinde çocuklar hem pek çok farklı kavramı farkında olmadan öğreniyor hem de dikkat süreleri uzamaya başlıyor. Kendi hazırladığım ve sınıfta oynattığım etkinliklerle ilgili ayrı bir post hazırlayacağım. 
8. teachthechildrenwell.com
http://teachthechildrenwell.com/

Bu site de sade tasarımlı bir etkinlik portalı. Konu listesinden ilgilendiğinizi seçiyorsunuz, konuyla ilgili alt başlıkları sıralıyor, seçtiğiniz başlıktan sizi o konuyla ilgili bir siteye yönlendiriyor. 

7 yorum:

  1. Bloğumu bu başlık altında görmek çok güzel. Tekrar teşekkür etmek istedim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nezihe Hanım, okul öncesi öğretmenlerinin baştacısınız :) lafı bile olmaz.

      Sil
  2. Merhaba bizlerde anaokullarında çocuklarımızın daha eğlenceli ve eğitici zamanlar geçirmeleri için anaokulu donanımları, anaokulu mobilyaları ve ahşap oyuncaklar üretimi yapıyoruz. sizin gibi değerli bir sitede sitemizin de incelenmesi bizleri çok memnun eder. www.aygoanaokulu.com

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir derleme, paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. çok güzel bir derleme olmuş kendi sitemide bu sırada görmek isterdim sitemizi inceleyip eklerseniz çok sevinirim http://okuloncesi.ogretmenleri.net/

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Evebeynler;Çocuklar için eğitici videoları ile çocuklarınıza kelimeleri, sayıları, kavramları ve daha pek çok terimi öğretmeye çalıştık. Hazırladığımız eğlenceli videolar ile de öğrendikleri kavramları ezberlemelerini kolaylaştırmaya çalıştık.

    YouTube Kanalımız : https://www.youtube.com/channel/UCgHptk4uZyKRMqIzAll9REQ

    YanıtlaSil
  6. süper ellerinize sağlık kendi sitemde paylaşacağım https://okuloncesi.ogretmenleri.net/

    YanıtlaSil